Buisleidingen: GESCHRAPT, dachten we...

28-08-2020

25 augustus 2020: Provincie Limburg wil willens en wetens gevaarlijke stoffen door Nederweert. Daarmee gaan ze tegen de minister en de gemeenteraad in. dit betekent dat we een collectief moeten vormen om in beroep te gaan bij de raad van state. We roepen iedereen, grondeigenaren maar ook inwoners zich aan te sluiten. Lees meer op: https://geenextrabuizen.webnode.nl/limburg-wenst-gevaarlijke-stoffen-door-nederweert
 

In de raadsvergadering van 23 juni 2020 is unaniem besloten het buisleidingentrace uit het bestemmingsplan te halen. Commissie BewonersBelangen kreeg alle lof en waardering van de raadsfracties.

Op 20 februari 2020 heeft de gemeente Nederweert het besluit van de minister om het buisleidingen trac√© te schrappen gepubliceerd in de Staatscourant.  Klik hier voor de publicatie. De werkgroep is in overleg met de gemeente over deze publicatie. Onze raadsleden Jorik Franssen, Rick van Meel en Eric van der Putten zijn op de hoogte van de ontwikkelingen. Jorik, VVD, heeft zijn steun uitgesproken.